Hjelper deg raskt å forstå hva som er melkekjøletank og hvem som kan bruke den.

Hva er en melkekjøletank?

En melkekjøletank er en lukket beholder for oppbevaring av store mengder melk ved lave temperaturer som sikrer at melk ikke blir spolert. Den har en åpning for det meste på toppen som fungerer som inn- og utløpsventiler for å slippe ut melken. Den har isolasjon og kjølemekanisme som sikrer at melken holder seg kald i lang tid, noe som bidrar til å holde den frisk.

Hvem kan bruke melkekjøletanken vår?

Våre melkekjøletanker kan brukes av:

Kjøleanlegg - Mange melkeprodusenter har innsamlingssteder for melk de får fra bønder.Imidlertid må de lagre det midlertidig før de transporteres til behandlingsanleggene deres.De må derfor holde melken frisk i mellomtiden.

Melketransportbiler - siden noen produsenter får melken sin fra kunder i forskjellige deler av landet og trenger å transportere den til et sentralt prosessanlegg, krever de lastebiler for å transportere melken.Lastebilene må utstyres med passende takker som kan oppbevare melken ved lave temperaturer som sikrer at bakterier som får melken til å ødelegges ikke trives.

Meierier - Meierier er melkeinnsamlingsanlegg der bøndene tar melken sin etter melk slik at den kan testes, veies, registreres og lagres før den sendes til kjøle- eller prosessanlegget.En melkekjøletank er derfor svært viktig, spesielt i områder hvor den er avsidesliggende.I noen av disse områdene tar det tid for alle bønder å slippe melken i tillegg til å bli plukket av transportbilen.


Innleggstid: 23. februar 2023